Stukjes hemelblauw

prijs15,95
isbn9789030501732
auteurSue Durrant
leeftijdscategorie8+
aantal pagina's256
nur-code280
formaat21,1 x 13,6 cm
oorspronkelijke titelLittle bits of sky
vertalingNan Lenders

GETIPT DOOR HET BOEKENPANEL DWDD - OKTOBER 2016

Stukjes hemelblauw vertelt het verhaal van Zac en Ira die zonder vader en moeder opgroeien. Daardoor verhuizen ze steeds van het ene pleeggezin naar het andere tot ze plotseling, al ze zeven en negen jaar oud zijn, naar een kindertehuis worden gebracht. Stilaan raken de twee kinderen gehecht aan de mensen in hun nieuwe huis. De vriendelijke Silas, de prachtige Hortense, de pesterige Jimmy en zelfs aan de griezelige mevrouw Clanks. Na de nodige verwikkelingen en avonturen gaat uiteindelijk hun diep gekoesterde wens in vervulling: ze mogen bij Martha komen wonen, de vrouw bij wie ze twee onvergetelijke vakanties hebben doorgebracht en die hen, tot hun eigen stomme verbazing, in haar hart blijkt te hebben gesloten.

Een onvergetelijk en ontroerend verhaal over opgroeien, hoop, het maken van vrienden en het vinden van een thuis.

Yvonne van Bussel

'Pas op, dit zou zomaar je lievelingsboek kunnen worden!! Echt prachtig geschreven, je wordt meegezogen in het leven van Ira en Zac in het kindertehuis. Hartverwarmend, hartverscheurend en soms ook grappig. Alle ingrediënten om een bestseller te worden.'

Anja Schüller van Blijeboekenwurm.nl

Stukjes Hemelblauw is in een woord prachtig. De vormgeving van het boek is geweldig. Het verhaal nam me mee. Ik vind het lief, mooi en grappig. Het is een pareltje, een aanrader voor jong en oud.

Lisa Fase bij Oost-Online

Sue Durrant geeft de lezer een kijkje in een kindertehuis waar er naast de ellende ook mooie dingen kunnen ontstaan. Ira's gevoelens worden nooit te sentimenteel; je gelooft haar en leeft met haar mee.

Mik Ghys van Pluizuit.be

...Het werd een zeer aangrijpend verhaal dat niemand onberoerd laat. Een aanrader!